top of page
  • LUHK

Eläinfysioterapia

Länsi-Uudenmaan hevossairaalan fysioterapiassa hoidetaan pääasiassa hevosia ja koiria. Eläinfysioterapian tavoitteena on sekä terveiden että sairaiden hevosten ja koirien toiminta - ja liikuntakyvyn edistäminen ja tukeminen. Hoidoilla voidaan helpottaa kiputiloja, palauttaa ja ylläpitää liikelaajuuksia. Leikkaustoimenpiteiden jälkeen fysioterapialla on suuri merkitys kuntoutumisessa.


Fysioterapia alkaa aina hevosen/koiran tutkimisella. Siinä kartoitetaan vartalon symmetria, painon jakautumista raajoille ja liikkumista eri askellajeissa suoralla ja kaarevalla uralla. Eläimen kehon lihaksiston elastisuus, kunto sekä nivelten liikkuvuus tutkitaan. Lisäksi tarkistetaan tasapaino, koordinaatio ja tuntoaisti. Kliinisen tutkimisen jälkeen mietitään sopivaa hoitomuotoa ja laaditaan kuntoutusohjelma.


Eläimen kuntoutuksessa hoitavalla tiimillä ja etenkin kotijoukoilla on iso merkitys. Fysioterapeutti laatii yksilöllisen harjoitusohjelman eläimen tarpeen mukaan, jota seurataan ja päivitetään tietyin väliajoin. Arkeen annetaan harjoitusohjeet joiden tavoitteena on terve ja iloisesti liikkuva hevonen/koira.64 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kolik

Comments


bottom of page